PORTAGE GELİŞİMSEL DEĞERLEME EĞİTİMİ (ÜCRETLİ -UZAKTAN EĞİTİM)

Katılım Durumu Seç

Özet

Portage Gelişimsel Değerlendirme Eğitimi

Eğitimin amacı:

Portage; 0-6 yaş arasında normal gelişim gösteren, risk altında olan, tanısı konmuş, özel eğitime gereksinimi olan ve korunmaya gereksinim duyan çocukların gelişimlerini desteklemeye yönelik olarak, aileler için hazırlanmış, ev ziyaretleriyle gerçekleştirilen ve düşük maliyeti olan bir program hazırlamayı öğreten bir değerlendirme ve eğitim programıdır.

Portage Programında önce bebek ve çocuğun bilişsel, dil, fiziksel, özbakım, sosyal gelişim gibi alanlarda normal bir gelişimi olup olmadığı belirlenir; daha sonra haftalık eğitim programı hazırlanarak çocuğun yaşına göre yapabileceği gelişimsel davranışlar konusunda aileye bir program hazırlanır.

Portage Programı sayesinde çocukların gelişimleri (bilişsel, motor, dil, sosyal-duygusal, özbakım) en üst seviyeye çıkarılır; eve dayalı eğitim programlarının uygulanması sağlanır; anne babaların eğitmen olarak rolleri güçlendirilir; uygun ev ortamının düzenlenmesi için anne babaların nasıl bilgilendirileceği öğretilir, anne babaların çocuklarının bireysel özelliklerine uygun beklentilerde olmaları sağlanır. Aynı zamanda çocuğun okul öncesi sözel ve sayısal becerileri harekete geçirilerek okula hazırlanır; çocuğun gelişiminde ve yetiştirilmesinde anne-babanın rolü arttırılır, çocuğa yönelik iletişim ve davranışların tutarlılığı artırılır, anne ve babanın duygusal anlamda kendini güvende hissetmesi ve özsaygıları artmış olur.  

Bu eğitimde öncelikle 580 maddelik bir Değerlendirme Ölçeği katılımcıya verilir. Çocuğun becerilerinin ölçek aracıyla değerlendirmesi sırasında eğitimci ve aile beraber çocuk ile oynar, davranışlarını gözlemler ve ölçeğe kaydeder.  Uygulamalar sırasında kullanılan sabit bir malzeme veya oyuncak seti yoktur.  Çocuk doğal ortamında değerlendirilir, hedefe yönelik ev içi malzemeler ile çocuğun bilişsel, motor, dil, sosyal-duygusal, özbakım becerileri geliştirilir.

Eğitim ne işe yarar: Katılımcılar 0-6 yaş arasındaki bebek ve çocuklara gelişimsel değerlendirme yapabilir, gelişimsel yetersizlik bulunan bebek ve çocuk tespit ettiğinde erken müdahale yapabilir, ev destekli aile eğitimleri verebilir.

Portage eğitimine kimler katılabilir:

Çocuk gelişimciler

Aile danışmanları

Odyologlar

Öğretmenler

Konuşma ve iş uğraşı terapistleri

Anaokulu öğretmenleri

Sağlık alanında ev ziyareti yapanlar

Hemşireler

Sosyal hizmet uzmanları

Anne-babalar

Bu deneyime sahip olmak isteyen gönüllüler

 

 

🌟 Çocuklarımızın gelişimini yakından takip etmek ve doğru müdahalelerde bulunmak istiyorsanız, sizleri Portage Gelişimsel Değerlendirme Eğitimi'ne davet ediyoruz! 🌟

🎯 Eğitim İçeriği:
✅ Portage Programı ve Temel İlkeleri
✅ Gelişimsel Değerlendirme Yöntemleri
✅ İhtiyaç Analizi ve Bireysel Gelişim Planlaması
✅ Oyun Tabanlı Öğrenme Yaklaşımı
✅ Ebeveyn ve Eğitimci İşbirliği

👥 Kimler Katılabilir?
👉Çocuk Gelişimciler
👉 Öğretmenler, pedagoglar, özel eğitimciler, aile danışmanları ve tüm çocuk gelişimiyle ilgilenen herkes!

💡 Eğitim Avantajları:
✅ Portage Programı'nın temelini öğrenme fırsatı
✅ Çocukların gelişim düzeylerini doğru şekilde değerlendirme becerisi kazanma
✅ Bireysel öğrenme hedefleri belirleme yetkinliği
✅ Ebeveynlerle etkin iletişim ve işbirliği kurma becerisi geliştirme

📅 Tarih: 10 Haziran 2023
⏰ Saat: 10:00-17:00
👉Zoom Canlı Ders

📢 Sınırlı Kontenjan! Erken kayıt avantajlarından faydalanmak için hemen iletişime geçin.

📞 İletişim : 0332 221 72 54
📞 WhatsApp : 0536 661 72 54
🌐 Web Sitesi: www.karsem.com.tr
📧 E-posta: karsem@karatay.edu.tr

📢 Çocukların gelişimini desteklemek ve onlara en iyi eğitimi sağlamak için bu eğitimi kaçırmayın! Siz de Portage Gelişimsel Değerlendirme Eğitimi'ne katılın ve fark yaratın. 🌟💪
 

Galeri